"The quality of your life is determined by the quality of your relationship with yourself and others."

Esther Perel

 

 

Partnerrelatietherapie

Een partnerrelatie is voor vele mensen een belangrijk deel van hun leven. Mensen investeren veel energie in elkaar zodat ze het goed samen kunnen stellen.

Soms lopen partners in hun relatie tegen problemen op die hun vertrouwen doen wankelen. Kwetsende, moeilijke en pijnlijke perioden overkomen de beste partners. De vertrouwde verstandhouding geraakt zoek, intense en negatieve emoties volgen de weg van die ene ´waarheid´.

Ook keuzevragen kunnen zich stellen:
We groeien uit elkaar. Hoe moet dit verder met ons?
Ik wil wel praten, maar we lopen steeds vast in ruzie. Hoe komt dit toch?
We doen precies niets meer samen. Passen we nog bij elkaar?

Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te begrijpen, wanneer het vertrouwen zoek is en de ruzies zich blijven opstapelen, kan partnerrelatietherapie noodzakelijk zijn.

In therapie?
In relatietherapie ga je samen met de therapeut op zoek naar negatieve dynamieken en verstoorde patronen die veiligheid en verbinding in de weg staan.

In partnerrelatietherapie gaan we niet op zoek naar die éne waarheid, de schuldige of diegene die het gelijk bezit. De therapeut is op beide partners betrokken. Partnerrelatietherapie zoekt naar wat mensen verbindt. De therapie probeert, rekening houdend met de kwetsbaarheden en belangen van beide partners, tot gedeelde uitwegen te komen.

Indien beide partners zich bereid tonen om aan hun relatie te werken en daarvoor het nodige onderzoekswerk te doen, dan is er alvast een goeie start genomen. Verandering wordt door inzicht en begrip, communicatie, onderhandelen en gedragsverandering gestimuleerd.

Soms vraagt de therapie ook persoonlijk werk van één van de partners. Het dieper ingaan op de relatieproblemen biedt vaak een mooie kans tot individuele groei.


partnerrelatietherapie

Wanneer liefdespartners nieuwe oplossingen voor oude conflicten vinden en deze in het dagelijkse leven kunnen integreren, dan ontstaat er een vernieuwd gezamenlijk verhaal over de relatie. Vertrouwen in zichzelf en de ander is versterkt en beide partners krijgen terug toegang tot hun eigen probleemoplossende vaardigheden. Conflicten kunnen meer en meer beperkt blijven tot de inhoud in plaats van de hele relatie op scherp te zetten.

Te laat?
Als koppel kan je beter niet wachten tot alle interacties muurvast komen te zitten. Destructieve patronen en dynamieken sluipen vaak ongemerkt en traag in de liefdesrelatie. Negatieve interacties kunnen nog voor ze alles beheersen, aangepakt worden.

Toch uit elkaar?
Wanneer een positieve evolutie uitblijft en het toch tot een breuk zou komen, kan ondersteuning hierbij belangrijk zijn. Uit elkaar gaan is vaak veel meer dat een punt achter een relatie zetten. Het is zinvol om te onderzoeken hoe je met respect voor wat is geweest, respect voor jezelf, voor de ander en eventuele kinderen een belangrijke periode waardig kan afsluiten.

Tarieven vanaf 01/01/2024

Individueel: 75 euro per uur - 100 euro voor 90 minuten
Koppeltherapie: 120 euro (maximaal 90 minuten)

 

 

Tweedaagse relatietraining

Op weg naar meer verbinding en plezier met je partner via een tweedaagse relatietraining met optie tot overnachting

tweedaagse relatietraining

We bieden een tweedaagse relatietraining voor meer begrip en verbinding met elkaar.

We baseren ons hiervoor op het beste vanuit verschillende theoretische invalshoeken en vertalen deze vanuit onze praktijkervaring naar bruikbare tips.

Thema’s die tijdens deze relatietraining aan bod komen:

  •   Hoe blijft liefde werken in een langdurige relatie?
  •   Wat is ons communicatiepatroon en wanneer dreigen we elkaar te verliezen? Wat vertelt dit over onze kwetsbaarheden en verlangens?
  •   Hoe kunnen we negatieve patronen herkennen en samen doorbreken?
  •   Wat is onze hechtingsstijl en die van onze partner en hoe verhouden deze zich tot elkaar?
  •   Hoe houden we intimiteit, plezier en passie in onze relatie vast?

We werken in de training met theorie en laagdrempelige opdrachten.

De trainers hebben doorheen het weekend voldoende aandacht voor de koppels in hun unieke dynamiek.

Praktische informatie

Trainers

Véronique Bundervoet is psycholoog, systeemtheoretisch psychotherapeut en (EFT) relatietherapeut.
Mathieu Devies is psycholoog, systeemtheoretisch psychotherapeut en (EFT) relatietherapeut.

Data

Donderdag en vrijdag 11 en 12 mei 2023

Locatie

Square Jacques Geerinckx 3, 9300 Aalst

Prijs: 450,00 euro exclusief BTW
Inbegrepen: werkmap, broodjeslunch, dranken en gezonde tussendoortjes.
Inschrijven en meer info via https://ptcgent.be/activiteiten/tweedaagse-relatietraining/

Optie tot overnachting in de buurt – informeer naar onze kortingscode bij Royal Astrid te Aalst (https://royalastridaalst.be/).

De training gaat door vanaf 4 koppels. Er is een maximum van 8 koppels per tweedaagse.