"The quality of your life is determined by the quality of your relationship with yourself and others."

Esther Perel

 

 

Partnerrelatietherapie

Een partnerrelatie is voor vele mensen een belangrijk deel van hun leven. Mensen investeren veel energie in elkaar zodat ze het goed samen kunnen stellen.

Soms lopen partners in hun relatie tegen problemen op die hun vertrouwen doen wankelen. Kwetsende, moeilijke en pijnlijke perioden overkomen de beste partners. De vertrouwde verstandhouding geraakt zoek, intense en negatieve emoties volgen de weg van die ene ´waarheid´.

Ook keuzevragen kunnen zich stellen:
We groeien uit elkaar. Hoe moet dit verder met ons?
Ik wil wel praten, maar we lopen steeds vast in ruzie. Hoe komt dit toch?
We doen precies niets meer samen. Passen we nog bij elkaar?

Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te begrijpen, wanneer het vertrouwen zoek is en de ruzies zich blijven opstapelen, kan partnerrelatietherapie noodzakelijk zijn.

In therapie?
In relatietherapie ga je samen met de therapeut op zoek naar negatieve dynamieken en verstoorde patronen die veiligheid en verbinding in de weg staan.

In partnerrelatietherapie gaan we niet op zoek naar die éne waarheid, de schuldige of diegene die het gelijk bezit. De therapeut is op beide partners betrokken. Partnerrelatietherapie zoekt naar wat mensen verbindt. De therapie probeert, rekening houdend met de kwetsbaarheden en belangen van beide partners, tot gedeelde uitwegen te komen.

Indien beide partners zich bereid tonen om aan hun relatie te werken en daarvoor het nodige onderzoekswerk te doen, dan is er alvast een goeie start genomen. Verandering wordt door inzicht en begrip, communicatie, onderhandelen en gedragsverandering gestimuleerd.

Soms vraagt de therapie ook persoonlijk werk van één van de partners. Het dieper ingaan op de relatieproblemen biedt vaak een mooie kans tot individuele groei.


partnerrelatietherapie

Wanneer liefdespartners nieuwe oplossingen voor oude conflicten vinden en deze in het dagelijkse leven kunnen integreren, dan ontstaat er een vernieuwd gezamenlijk verhaal over de relatie. Vertrouwen in zichzelf en de ander is versterkt en beide partners krijgen terug toegang tot hun eigen probleemoplossende vaardigheden. Conflicten kunnen meer en meer beperkt blijven tot de inhoud in plaats van de hele relatie op scherp te zetten.

Te laat?
Als koppel kan je beter niet wachten tot alle interacties muurvast komen te zitten. Destructieve patronen en dynamieken sluipen vaak ongemerkt en traag in de liefdesrelatie. Negatieve interacties kunnen nog voor ze alles beheersen, aangepakt worden.

Toch uit elkaar?
Wanneer een positieve evolutie uitblijft en het toch tot een breuk zou komen, kan ondersteuning hierbij belangrijk zijn. Uit elkaar gaan is vaak veel meer dat een punt achter een relatie zetten. Het is zinvol om te onderzoeken hoe je met respect voor wat is geweest, respect voor jezelf, voor de ander en eventuele kinderen een belangrijke periode waardig kan afsluiten.

Tarieven

Individueel: 55 euro per uur - 80 euro voor 90 minuten
Koppeltherapie: 90 euro (maximaal 90 minuten)
 
Een afspraak dient ten minste 24u voor de afspraak geannuleerd te worden. Zo niet, dan moeten wij de afspraak toch in rekening brengen.

 

 

Relatietraining

Op weg naar meer verbinding en plezier met je partner

relatietraining

Ben jij op zoek naar meer verbinding met je partner, maar weet je niet hoe? Loopt het soms vast tussen jullie maar weet je niet op welke manier je hier kan uit geraken? Zoek je naar een manier om in het drukke leven meer tijd te maken voor elkaar?

We bieden een relatietraining aan voor meer begrip en verbinding met elkaar! In samenwerking met PsychoTherapeutisch Centrum Gent en School4Power.

We baseren ons hiervoor op het beste van verschillende theorieën (EFT van Sue Johnson, John Gottman, Esther Perel,...) en vertalen deze naar praktische, bruikbare tips.

Thema´s die tijdens deze inspirerende dag aan bod komen:

  •   Hoe werkt liefde in een langdurige relaties en wat werkt in langdurige relaties?
  •   Welke communicatiepatronen gebruiken jullie, hoe gaan jullie om met spanningen en conflicten en hoe dit te verbeteren?
  •   Hoe werkt passie in een langdurige relatie en wat zijn tips om dit te verbeteren?
  •   We werken in de training met theorie en materiaal maar we laten vooral jullie werken met elkaar via oefeningen en individuele en koppel-opdrachten.

Wanneer?

De relatietrainingen gaan door op onderstaande momenten in Gentbrugge:

  • Dinsdag 28 januari 2020 van 9.30 tot 16.30 u (lunch inbegrepen)
  • Dinsdag 24 maart 2020 van 9.30 tot 16.30 u (lunch inbegrepen)
  • Dinsdag 12 mei 2020 van 9.30 tot 16.30 u (lunch inbegrepen)

De training gaat door wanneer er voldoende inschrijvingen zijn.

Kostprijs

150 euro per persoon (training, cursusmateriaal, lunch en versnaperingen inbegrepen).
Betaling gebeurt na inschrijving. Kosteloos annuleren kan tot 1 november.

Trainers

Kris De Groof is gestalttherapeute, relatietherapeute, en opleider van de Jaaropleiding Partnerrelatietherapie. Ze is auteur van het boek ´Kans op slagen. Een integrale kijk op geweld in gezinnen´ (Lannoo Campus 2007).

Mathieu Devies is klinisch psycholoog, systeemtheoretisch psychotherapeut en (EFT) relatietherapeut.

Meer info en inschrijven?

  https://ptcgent.be/activiteiten/relatietraining/