Werkwijze

Mathieu is een erkende klinisch psycholoog, systeemtheoretisch psychotherapeut, (EFT) relatietherapeut, HSP professional, ACT psychotherapeut en hartcoherentie-coach en EMDR practitioner (i.o.). Op de pagina ´Wie ben ik´ kan je meer informatie over mijn achtergrond vinden.

een tweede taal er bij Ik werk vaak met non-verbale methodieken.

Een training in hartcoherentie stel ik vaak voor als ondersteuning.

Daarnaast werk ik vaak in de therapieruimte met duplo poppen.
Aan de hand van deze poppetjes en attributen wordt jouw verhaal en dito geschiedenis op tafel neergezet. Via een dergelijke opstelling krijg je inzicht in jezelf, jouw relaties, lasten, krachten en verlangens, familiebanden, verleden,... Het beeld spreekt het onderbewuste aan waardoor er beweging komt in jezelf en jouw situatie.
Op basis van dit materiaal werk ik met volwassenen, koppels en teams (intervisie).

Wanneer er binnen ´De Cocon´ niet de juiste zorg verleend kan worden voor jouw hulpvraag zal er in overleg met jou naar een gepaste doorverwijzing gezocht worden.

Tarieven vanaf 01/01/2024

Individueel: 75 euro per uur - 100 euro voor 90 minuten
Koppeltherapie: 120 euro (maximaal 90 minuten)

In België is de uitoefening van klinische psychologie en psychotherapie nog niet wettelijk geregeld. Psychologen en psychotherapeuten zijn nog niet opgenomen in de nomenclatuur van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeits-Verzekering (RIZIV). Toch zijn er reeds een aantal ziekenfondsen die prestaties van psychologen en psychotherapeuten geheel of gedeeltelijk terugbetalen binnen bepaalde grenzen.

Voor meer informatie kan je best contact opnemen met jouw mutualiteit.

hartcoherentie

 

Veerkracht opbouwen met hartcoherentie

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode die lichaam en geest in balans brengt. Door middel van een eenvoudige ademhalingstechniek bouw je aan je veerkracht. Via deze methode breng je ademhaling en hartritme in dezelfde cadans. Het brein en het autonoom zenuwstelsel schakelen van een stress-modus over naar een rust-modus. Dit helpt om meer doordacht te reageren in situaties van stress.

Groepstrainingen in de praktijk in Scheldewindeke


Woensdagavond 05, 12 en 19 juni 2024 – 19u45 – 21u4 – 235,00 euro - inschrijven
Woensdagavond 13, 20 en 27 november 2024 – 19u45 – 21u45 – 235,00 euro - inschrijven