Lisbeth Haustraete

Live the Connection

"Live the Connection" is een krachtige methode om alle vormen van stress in je leven weg te nemen, en dit via eenvoudige processen die snel en diepgaand ont-stressen realiseren.
Je stopt met te herhalen wat je niet meer wilt en richt je focus op wat je wél wilt waardoor je je eigen realiteit co-creëert!
Je maakt komaf met persoonlijke en relationele moeilijkheden én je verbetert je gezondheid door "Live the Connection" toe te passen in je dagelijkse leven.

Herken je een van deze gevoelens of situaties?
Een negatieve ingesteldheid, perfectionisme, weinig energie hebben, moe zijn, je onzeker voelen, hoofdpijn, je eenzaam voelen, angstaanvallen krijgen, een gebrek hebben aan concentratie, moeilijk contact kunnen maken met anderen, irritatie over het gedrag van anderen, bang zijn voor afwijzing, burn out, niet goed functioneren in een moeilijke werksfeer, je niet goed in je vel voelen, op zoek zijn naar een liefdevolle relatie, te veel werk hebben, geen kinderen kunnen krijgen, kampen met geldgebrek, controlefreak zijn, slechte eetgewoonten hebben, moeilijk kunnen samenwerken, last hebben van tijdsdruk, geen werk hebben, denken dat mensen je stom vinden, niet goed kunnen slapen, vaak geblesseerd zijn, dyslexie, vastzitten in een destructieve relatie, slecht zijn in talen of wiskunde, last hebben van je collega´s of van familieleden, vaak pech hebben, ziek zijn, burn out, moeilijkheden hebben met je baas, last hebben van faalangst, wel weten wat je wil maar het niet kunnen waarmaken,...

We weten dat stress gezondheidsproblemen veroorzaakt en problemen in relaties, in familie en op het werk. Stress betekent alle soorten lichamelijke klachten en symptomen, irritatie, spanning, angst, ontgoocheling, kwaadheid, maar ook verdriet, eenzaamheid,...

Alle leven bestaat uit verbindingen: op atomisch, fysisch, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Mis je belangrijke verbindingen, dan word/ben je ziek.
Om op alle vlakken gezond te zijn, heb je verbinding nodig: met de bron van het leven, met het ´Nu´, met jezelf en met voor jou belangrijke anderen.
Door middel van verbindingsprocessen overbrugt "Live the Connection" de kloof tussen de bron/universele energie (Liefde) en je innerlijke zijn (liefde) met wat je hier-en-nu realiseert; je creëert verbindingen op en tussen alle niveaus.

Neurowetenschappen leren ons dat we enkel in vrede kunnen zijn met onszelf en anderen wanneer de verschillende delen van onze hersenen goed samenwerken: dan hebben we een ´verbonden brein´.
Wanneer ons brein niet voldoende goede verbindingen heeft, is ons brein in stress.
Dan werkt ons immuunsysteem niet goed, kunnen we ons moeilijk concentreren, zijn we niet meer productief en niet aangenaam voor onszelf en onze omgeving - met alle gevolgen van dien.

Volgens celbioloog Bruce Lipton wordt ons menselijk denken en handelen voor 95 procent bepaald door ons onderbewustzijn. Het is de automatische piloot die ons leven stuurt en waarin onze gewoonten, overtuigingen en ervaringen zijn vastgelegd.
We zijn eraan gewend om met onze bewuste geest tegen ons onderbewuste te ´praten´ in een poging sturing aan ons leven te geven. Vandaar dat verandering vaak als moeizaam of niet blijvend wordt ervaren.
Vanaf het moment dat je je overtuigingen kunt herprogrammeren, veranderen jouw emoties automatisch en dus ook hoe jij keuzes maakt en reageert in situaties. Dit heeft op alle gebieden in jouw leven effect.

Onderbewuste programmering Je kunt je onderbewustzijn zien als een besturingsprogramma dat altijd op de achtergrond (onbewust) aan het draaien is. Alle overtuigingen die jij in je leven hebt gevormd, bepalen op elk moment hoe je naar jezelf en anderen kijkt, hoe jij je voelt, hoe je reageert in situaties, welke acties je wel of niet onderneemt. Het vormt als het ware een filter die jouw werkelijkheid bepaalt. Op stimuli vanuit de omgeving reageert het onderbewuste automatisch zoals het gereageerd heeft in eerdere ervaringen - ´als een druk op de knop´.
Als je jezelf van deze onderbewuste programmering bewust wordt en besluit dat je hierin iets wilt veranderen, ben je eigenlijk aan het verkeerde adres. Je bewuste geest maakt slechts voor 5% de dienst uit.
Dit is ook waarom affirmaties of goede voornemens onvoldoende werken. Je onderbewuste is als informatieverwerker 1.000.000 maal krachtiger dan je bewuste geest.

Met "Live the Connection" ontwikkel je de vaardigheid om al je stress op te heffen door je hersenen snel weer in verbinding te brengen. Patronen die je leven en je relaties belasten zet je om in verbindende patronen die jezelf, je gezondheid, je relaties en je werk ten goede komen. "Live the Connection" is eenvoudig en heel gebruiksvriendelijk. Je leert zelf met je onderbewuste te werken, zonder in pijnlijke herinneringen of trauma´s te hoeven graven. Dat gaat makkelijker en sneller dan je zou denken!
Waarom? Omdat ons lichaam en ons brein héél veel zelf kan doen (zelfgenezend vermogen).

Neem zeker kijkje op de website van Marina Riemslagh, teacher en founder van de "Live the connection" methode, voor extra informatie en de online introductie ontstressen.